o2.pl forum.o2.pl
poczta.o2.pl
E-mail 20GB
Pudelek.pl - plotki, zdjęcia, sensacje
Pudelek
Wrzuta.pl - video, muzyka, mp3
Wideo+mp3
Login: @o2.pl Hasło:
  Strona główna» forum Gospodarka i giełda
 » Odpowiedz na ten temat

Jak otworzyć własną restaurację?

    1 2 3   » 5 Strony tematu:
[14.03.2014] 12:22
Pure Mind
Zapraszamy do udziału w projekcie MÓJ START UP WARSZTATY WSPIERAJĄCE ROZWÓJ BIZNESU
Planujesz swój biznes, ale nie wiesz jak się do tego zabrać?
Masz wiele pytań i zbyt wiele wątpliwości?
A może marzysz o własnym interesie, bo masz dość pracy na etacie?
Właśnie znalazłeś rozwiązanie! Zapraszamy do udziału w warsztatach - MÓJ START UP
Absolutna nowość na polskim rynku. Trenerzy, z którymi współpracujemy to starannie wyselekcjonowani BIZNESMENI oraz PRAKTYCY, którzy odnieśli zawodowy sukces zarówno na polskiej, jak i międzynarodowej arenie biznesu.
PO ZAKOŃCZENIU WARSZTATÓW POSIĄDĄ PAŃSTWO PRAKTYCZNĄ WIEDZĘ W ZAKRESIE ZAKŁADANIA ORAZ EFEKTYWNEGO PROWADZENIA BIZNESU W DANEJ BRANŻY, UCZĄC SIĘ OD NAJLEPSZYCH!
ZYSKAJ CENNĄ WIEDZĘ OD KLUCZOWYCH GRACZY ORAZ EKSPERTÓW POLSKIEGO BIZNESU!
Każdy, kto kiedykolwiek miał do czynienia z branżą gastronomiczną, z pewnością zgodzi się, iż jest to jedna z najtrudniejszych gałęzi rynku. Nie ma jednak nic bardziej satysfakcjonującego niż prowadzenie Restauracji, z której wychodzą zadowoleni Klienci. Dzięki naszym warsztatom, dowiedzą się Państwo jak stworzyć i zarządzać miejscem, które będzie połączeniem doskonałej kuchni i rentownego biznesu. W trakcie warsztatów dowiesz się jak postępować, by podczas procesu otwierania nowej inwestycji popełnić, jak najmniej błędów, które mogę wpłynąć na rentowność obiektu oraz zasadność otwierania go w ogóle. Za do udziału w warsztatach
MÓJ STARTUP Restauracja. Warsztaty odbędą się 12 kwietnia w Warszawie.
Do udziału w projekcie, zapraszamy osoby, które zamierzają otworzyć restaurację, bar, punkt gastronomiczny, a także obiekty hotelowe. Warsztaty dedykujemy również obecnym właścicielom omawianych inwestycji oraz menedżerom restauracji i obiektów hotelowych.
Kluczowe elementy, które zostaną omówione podczas warsztatów:
Wyszukiwanie dogodnej lokalizacji - kryteria
Współpraca z projektantem
Przygotowanie technologii
Praca nad listą kontrahentów i podwykonawców
Przygotowanie schematu organizacyjnego
Wybór programu gastronomicznego
Przygotowanie ofert i menu
Marketing oraz ogłoszenia prasowe
Przygotowanie księgi jakości i standardów obsługi gości
Przygotowanie regulaminu pracy i HACCP
Opracowanie systemu motywacyjnego i lojalnościowego
Rekrutacja, badania selekcyjne kandydatów
Przygotowanie szkoleń dla pracowników, personelu restauracji i kuchni
Ustawienia stołów symulacja komputerowa
Trener:
JAROSŁAW WALCZYK - kucharz z wykształcenia i zamiłowania, należy do czołówki najlepszych i najbardziej rozpoznawalnych mistrzów kulinarnych w kraju. Swoją karierę zawodową rozpoczął na morzu, gdzie pełnił funkcję ExecutiveChefa największego armatora linii promowych Stena Line. Po piętnastu latach zszedł na ląd i przyjął stanowisko Dyrektora Gastronomii Hotelu Nadmorskiego w Gdyni. Po czterech latach został Dyrektorem Gastronomii w Zamku Książ, a do grudnia 2008 roku był Dyrektorem Gastronomii Hotton Hotelu w Gdyni. Od 2010 roku dyrektorem Hotelu Lisewskiego Dworu. Od 2013 właścicielem restauracji. Od 2002 roku prowadzi firmę, która prowadzi konsultacje w zakresie modernizacji i konsultacji przy otwieraniu hoteli i restauracji. Należy do kapituły Fundacji Klubu Szefów Kuchni, która zrzesza najwybitniejszych kucharzy i w ramach jej działalności aktywnie uczestniczy we wszystkich najważniejszych wydarzeniach kulinarnych w kraju. Zasiada w jury oceniającym talenty kulinarne na festiwalach i konkursach w Polsce i poza jej granicami. W przeszłości wielokrotnie sam zdobywał wysokie noty, które wkrótce miały przyczynić się do osiągnięcia najwyższej klasy kunsztu kulinarnego.
Najlepsi praktycy biznesu w Polsce. Efektywny start w wymarzonej branży!
Więcej informacji o projekcie uzyskacie Państwo pod adresem:
http://restauracja.puremind.pl

   (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane.
[11.08.2014] 14:02
xetanna
Ja jestem w trakcie wyposażenia własnej knajpki, jak na razie upatrzyłam sobie kilka urzadzeń z hurtowni http://frigosystem.com.pl/ - ktos może korzystał z ich usług? - zastanawia mnie jak wygladały wasze poczatki podczas otwierania restauracji, ja naszczescie zbliżam się prawie do konca

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [21306218]
[18.08.2014] 09:02
Kaja744
Początki nigdy nie są łatwe, wiem po sobie. Nie korzystałam z usług tej firmy, ja jak szukałam sprzętu gastronomicznego korzystałam ze spisu na stronie http://www.horeca.pl/katalog_firm/?kid=2&amp ;xid=222&xxid=268 . Mój interes jak na razie funkcjonuje świetnie - jestem bardzo zadowolona z efektów swojej pracy

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [21315806]
[11.09.2014] 11:19
Essyaa
Ja już to przeszłam i radzę nie zrażać się początkami związanymi z całą organizacją itp., bo tego jest naprawdę mnóstwo. Od siebie mogę dodać ofertę sklepu http://www.polcom.pl/ kupiłam tam kilka dodatków, na których naprawdę dobrze się pracuje i są w rozsądnej cenie.

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [21348449]
[18.09.2014] 13:19
cestosssa
Przy prowadzeniu restauracji człowiek nie ma głowy, aby pamiętać o wszystkich szczególikach, które są równie istotne w trzymaniu prawidłowego komfortu pracy.o czym musisz pamiętać np. o wyrobach foliowych , ja takowe zamawiam przez http://www.elzet-opakowania.pl/ dowozimy jedzenie wiec ,szef nawet zamówil specjalne reklamowki z logiem firmy, aby podnieść standard firmy oraz jakość uslug

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [21358398]
[20.09.2017] 00:42
[21.09.2014] 21:35
lolo131
Jeśli macie już pomysł na biznes to świetnie, oznacza to bowiem pół sukcesu za wami. Drugie pół to pieniądze Każdy chyba biznes potrzebuje urządzeń, maszyn czy innych sprzętów bez których biznesu nie będzie. Polecam w takich przypadkach jednak szukać maszyn używanych, przykłąd z mojego doświadczenia bo ruszyłem też z firmą ale inną branżą: http://http://www.mascus.pl/magazynowanie/uz ywane-wozki-paletowe/ jest dużo łatwiej niż z nowymi bo nigdy nie wiadomo czy biznes wyjdzie.

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [21363207]
[29.09.2014] 17:17
Gracek112
A nam się powoli finalizuje biznes. W przyszłym tygodniu odbieramy przyczepe gastronomiczna od firmy bannert i już w październiku startujemy z mobilna gastronomia. Trzymajce kciuki!

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [21375224]
[22.10.2014] 15:32
Kasia19875
Jeśli szukacie pomysłu na restauracje zobaczcie tą: http://www.roadamerican.pl/pl/patelnia-szefa -kuchni/
Strasznie przyjemna knajpka z bardzo dobrym jedzeniem - myślę, że w innych miastach też by się przyjeło.

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [21411332]
[13.11.2014] 10:08
Jacek28
Mam za sobą otwarcie malego lokalu i najwiecej trodnosci poza znalezieniem lokalu sprawilo znalezienie odpowiedniego wyposazenia kuchennego. w koncu znalazlem je nawww.pe-pe.com.pl i jestem zadowolony. doradzili mi i szybko dostarczyli sprzet ktorego potrzebowalem

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [21447244]
[17.11.2014] 21:21
bluemoon86
Otwieranie własnego biznesu to wbrew pozorom niełatwa rzecz, trzeba pamiętać o masie rzeczy, dobrze, że istnieją takie warsztaty, które pomagają zebrać wszystko w całość. Ja, gdyby nie takie pomoce pewnie o wielu rzeczach bym nawet nie pomyślała... ale poza lokalem i jego wyposażeniem należy też pamiętać właśnie o bezpieczeństwie, normach HACCP. Dużą rolę odgrywa odzież zgodna z wymogami, można ją dostać na przykład tutaj: http://kitle.pl/odziez-robocza-kitle/odziez- dla-przemyslu-haccp/ oprócz zgodności z wymaganiami HACCP jest bardzo wygodna, i bezpieczna, a to przecież o to chodzi w ubraniach roboczych.

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [21455161]
[25.11.2014] 12:53
Kataryna34
Mój mąż planuje otworzyć restaurację za 2-3 lata ale najpierw staramy się wprawić w takie prowadzenie kupiliśmy w tym roku mobilną pizzerię od http://localpizza.pl/ i jeszcze przed otwarciem planujemy trochę w ten sposób zarobić. Jak jest ciepło to mamy dużo pracy, wyjeżdżamy nad wodę i jest dużo chętnych i fajne zarobki. Jest z czego odkładać.

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [21468285]
[28.11.2014] 21:03
Wandalik
Też tak uważam jak bluemoon86 , znam nawet ten sklep KITLE.PL - jest to bardzo dobra opcja ponieważ ta firma zajmuje się sprzedażą profesjonalnej odzieży i obuwia do pracy oraz akcesoriów roboczych i gastronomicznych. Warto zwrócić uwagę na ofertę, sama zamawiałam fartuch, tego typu: http://kitle.pl/odziez-gastronomiczna-kitle/ zapaski-fartuchy-odziez-gastronimiczna/fartuch-przedni-w-pas y.html oraz buty - sandały robocze marki Sabot

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [21474822]
[04.12.2014] 12:36
Robakkk
Dobrym pomysłem jest stworzenie strony www O tym jak to zrobić przeczytasz np. pod adresem http://www.apv.com.pl/83-www Dzisiaj wiele osób szuka różnych usług właśnie w internecie, więc myślę, że to sprawdzony sposób.

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [21485017]
[08.12.2014] 13:35
Lares57
Koniecznie warto zainwestować w dobrą maszynę czyszczącą, która będzie wystaczczyć na długo. Na http://www.zamiatarki-rcm.pl/ znajduje sie duży wybór tego typu urządzeń, które można wykorzystać również w restauracji

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [21491932]
[12.01.2015] 08:41
Shee
Moje plany o otwarciu własnej kawiarni jak na tą chwilę zostają tylko marzeniami... niestety. Niemniej jednak nie zamierzam z nich rezygnować Bardzo wiele czytam, orientuje się w przepisach i dofinansowaniach Obserwuję wpisy na takich stronach jak ta: http://horecapl.tumblr.com/ po to by być na bieżąco z informacjami. Co jak co, ale marzenia muszę się spełniać

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [21555743]
[28.01.2015] 15:32
szuszeł
wiadomo, własny lokal, sprzęt, wystrój, o to wszystko trzeba zadbać.No i pomysl, na te swoja działalność jeszcze jakiś trzeba mieć, by coś ją wyrównało. Bo lokal czy samo wyposażenie gastronomii to nie problem - można dobrej jakości kupić w hurtowni gastronomicznej wszystko, takiej jak tutaj -www.gastromarathon.pl - siostra ma własny bar, prowadzi się dobrze i ostatnio ich sprzęt chwaliła.

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [21588635]
[29.01.2015] 12:13
czelsi-czelsi
Zacznij od współpracy z dobrym biurem rachunkowym, polecam http://www.grakon.com.pl/ .

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [21590213]
[02.03.2015] 07:57
davidyon
na pewno musisz zakupić porządny sprzęt gastronomiczny, w http://www.guztech.com.pl/ oferują w dobrej cenie komory chłodnicze, gazowe i inne produkty

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [21647618]
[24.03.2015] 16:27
szarlottka82
ja planuję otwarcie restauracji w najbliższym czasie. Mam już lokal, meble itd. Muszę jeszcze znaleźć personel i zamówić separatory tłuszczów z http://www.aquatechnika.com.pl/ bo okazało się, że są niezbędne w restauracji czy barze. Tak naprawdę otwarcie restauracji nie jest trudne gorzej pewnie będzie z utrzymaniem jej na rynku

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [21685428]
[28.04.2015] 08:53
ewfewfew
Ja jestem wlasnie podczas zakladania swojej i tutaj moje pytanie. Niestety fundusze tez mam ograniczone i nie starczy mi na nowe meble takie jakbym chciał, wole dozbierac i pozniej je wykupic. Moje pytanie dotyczy mebli do wynajecie, cos takiegowww.meblostrefa.com czy to zdaje egzamin?

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [21742984]
[09.05.2015] 17:51
papa8
davidyon (15.03.2015.02 07:57):
na pewno musisz zakupić porządny sprzęt gastronomiczny

co do sprzętu zgadzam się z kolegą, jest bardzo ważny - ja kupiłam większość sprzętu z http://mmgastro.pl

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [21760818]
[13.05.2015] 03:01
Cychnerska
Prowadzenie restauracji to poważna inwestycja. Wymaga sporej kasy. dostosowania się do niełatwych wymagań Sanepidu, współpracy z różnymi kontrahentami i różnymi klientami. Moja koleżanka, która prowadzi restaurację od kilku lat miała niedawno poważy problem z kontrahentem. Niewiele brakowało, żeby musiała ogłosić upadłość. Pomogła jej współpraca z Pawłem Niedziałkiem - adwokatem z Łodzi. Od tej pory każdą umowę z nim konsultuje, żeby zabezpieczyć się przed podobnymi problemami. radzę Wam to samo, żeby nie było nieprzyjemnych biznesowych niespodzianek. Kontakt do tego adwokata znajdziecie na stronie jego kancelarii: http://www.adwokatniedzialek.pl/

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [21765827]
[19.05.2015] 10:42
Pavulon
Zapraszam do restauracji moich znajomych ze Szczecina
http://rytmdnia.pl/ Mają tam przepyszne dania i śniadania znajduje się na Placu Lotników

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [21774038]
[20.05.2015] 21:58
fewfew
ja podczas otwierania zaoszczędziłem sporo pieniędzy wypożyczając meble tutajwww.meblostrefa.com dopiero Kiedy zarobiłem troche pieniędzy to kupilem już nowe

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [21776471]
[31.05.2015] 20:14
milenaa jaw
o wielu rzeczach trzeba pamietac otwierajac restauracje, to nie takie bardzo proste. Mi troche problemu sprawilo znaleznienie producenta opakowań, bo jedna firma niezle nabiła mnie w butelke... na szczescie w koncu znalazłamwww.crespo.pl i z nimi współpracuje sie świetnie.

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [21791486]
[01.06.2015] 14:30
logino9000
A tutaj jak dostać kredyt na restaurację:
http://www.forum-kredytowe.pl/f128/kredyt-na -start-400-000-zl-pub-z-restauracja-70350.html
podstawa takiego kredytu to dobry biznes plan.

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [21792615]
[17.06.2015] 12:22
40tka
Jawyposażenie i sprzet brałam do mojej restauracji z Tanake http://www.tanake.com.pl/
szczerze polecam

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [21819751]
[21.07.2015] 13:07
Gizzmo
Bardzo dobry sprzęt do wyposażenia restauracji można znaleźć na http://www.hybryda-gastro.pl/ sam tam zamawiałem do swojego lokalu, jest tam wszystko, więc można od razu wszystko załatwić Jeśli myślisz, że nie da się więcej to jesteś w błędzie.
http://www.hybryda-gastro.pl/ - sprzęt gastronomiczny.

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [21883281]
[05.08.2015] 22:29
erfefre
mozna dostac dotację unijną, na 300 tys - akurat na wyposażenie i pierwsze pensje dla pracowników. wyposazenie mozna kupic taniej np tuwww.dominova.com.pl - co prawa tylko meble, ale ladne

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [21909394]
[20.08.2015] 11:47
fewwqew
Przydadza Ci się na pewno roznego rodzaju meble. Na twoim miejscu jeżeli chciałbyś zaoszczędzić, meble po prostu bym wypożyczył. Sprawdz oferte tutajwww.meblostrefa.com to naprawde może być strzal w dziesiątkę

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [21930252]
[24.08.2015] 23:09
Diana Ł.
Pomysł bardzo dobry, ale potrzeba sporo kapitału, żeby wystartować. Niestety sam pomysł to nie wszystko, trzeba pomyśleć co dalej, jaką strategię obrać. Przydatne bywają blogi biznesowe, które podpowiadają, jak prowadzić firmę - ja czytam np. http://przedsiebiorczosc24.pl/ Założyć firmę jest bardzo prosto, znacznie trudniej ją utrzymać

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [21937565]

    1 2 3   » 5 Strony tematu:
 » Odpowiedz na ten temat