o2.pl forum.o2.pl
poczta.o2.pl
E-mail 20GB
Pudelek.pl - plotki, zdjęcia, sensacje
Pudelek
Wrzuta.pl - video, muzyka, mp3
Wideo+mp3
Login: @o2.pl Hasło:
  Strona główna» forum Kuchnia
 » Odpowiedz na ten temat

tort z bitą śmietaną

[24.07.2012] 12:47
_Fiona_
Hej robię tort z bita śmietaną (śmietanowiec) i zastanawiam się czy jak jest tak ciepło to czy mi ta bita śmietana się nie rozpuści poradźcie co zrobić żeby ją jakoś usztywnić ? mam 30 % śmietankę

   (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane.
[25.07.2012] 18:06
emiliaP
szarlotka z bitą śmietaną http://szarlotka.net.pl

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [19723946]
[02.08.2012] 11:29
siokoladda
najlepiej dodać śmietan-fix (oetkera) tylko wtedy śmietana się nie rozpłynie w upał i będzie gęsta i sztywna jak być powinna

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [19741045]
[10.10.2015] 11:38
zwst
https://www.facebook.com/PsotneBabki - Jak dla mnie świetne torty. Tanie i smaczne.

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [22008716]
[11.10.2015] 11:02
angielskadama
siokoladda (12.08.2012.02 11:29):
najlepiej dodać śmietan-fix (oetkera) tylko wtedy śmietana się nie rozpłynie w upał i będzie gęsta i sztywna jak być powinna

A jak wygląda skład tej śmietany fix? Musiałabym to kiedyś przy okazji sprawdzić.

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [22009763]
[18.10.2017] 09:33
[13.10.2015] 15:23
pogromca-mandarynek
Ja dzisiaj, w związku z tym, że mam wolne, postanowiłam trochę zaszaleć i wykorzystać gadżety do pieczenia, które kupiłam niedawno w ale dobre fajny sklep, bo w końcu nie muszę biegać po mieście, w poszukiwaniu takich artykułów, wszystko jest w jednym miejscu -
I co dziś przygotowałam? Babeczki, część też z bitą śmietaną! Wyszło ich naprawdę sporo, mogłabym jak dziewczyny z serialu Przyjaciółki otworzyć własną knajpkę z ciastkami http://www.aledobre.pl/

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [22013166]
[03.02.2016] 12:20
zabkazabka454
ja niestety nie wiem, bo zawsze sobie torty urodzinowe, a nawet wypieki świąteczne zamawiam w tej cukierni http://cukierniatortykatowice.pl/. Mają naprawdę pyszne słodkości

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [22180246]
[19.02.2016] 12:12
natnat
Na pierwsze urodziny mojej córeczki, zrobiłam tort przekładany właśnie bitą śmietaną, masą krówkową z helio, a na górze truskawki. śmietane robiłam sama, mase kupowałam bo ją lubię, a że ma dobry skład niczym swojska masa, to używam jej każdorazowo, gdy robie ciasto.

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [22203091]
[22.02.2016] 11:55
siokoladda
Ja od jakiegoś czasu zamiast bitej śmietany używam do tortów masy śmietanowej: http://www.bangla.pl/opinie/p11610/dr-oetker -masa-smietanowa-malinowa-czekoladowa-smietankowa .
Bardzo smakuje mi masa śmietankowa i malinowa

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [22207441]
[25.02.2016] 22:40
malwa87
natnat (16.02.2016.19 12:12):
Na pierwsze urodziny mojej córeczki, zrobiłam tort przekładany właśnie bitą śmietaną, masą krówkową z helio, a na górze truskawki. śmietane robiłam sama, mase kupowałam bo ją lubię, a że ma dobry skład niczym swojska masa, to używam jej każdorazowo, gdy robie ciasto.

masa korówkowa i bita śmietana mmm aż ślinka cieknie! a dodawałaś jakim dżem? ja zawsze do takich słodkich mas dodaje albo wiśniowy albo porzeczkowy, świetnie przełamują słodycz.

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [22213360]
[19.03.2016] 18:19
Ilonkaaa
malwa87 (16.02.2016.25 22:40):
natnat (16.02.2016.19 12:12):
Na pierwsze urodziny mojej córeczki, zrobiłam tort przekładany właśnie bitą śmietaną, masą krówkową z helio, a na górze truskawki. śmietane robiłam sama, mase kupowałam bo ją lubię, a że ma dobry skład niczym swojska masa, to używam jej każdorazowo, gdy robie ciasto.

masa korówkowa i bita śmietana mmm aż ślinka cieknie! a dodawałaś jakim dżem? ja zawsze do takich słodkich mas dodaje albo wiśniowy albo porzeczkowy, świetnie przełamują słodycz.

właśnie szukam przepisu na tort na 2 urodziny córeczki ale zupełnie nie mam głowy do pieczenia i chyba właśnie kupie gotowe masy. Helio ma jakieś inne niż korówkowa? Co do bitej śmietany to kiedyś chciałam zrobić capuccino ze śmeitany 30% i żelatyny i niestety coś poszło nie tak i zważyła mi się ;(

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [22241415]
[11.07.2016] 18:56
mamarazydwa
Ja też jestem na bakier z piekarnikiem i wszelkimi wypiekami, a chciałabym cos pysznego na urodziny męża. Całą imprezę musze ogarnąć więc chociaż z tym chcę sobie ułatwić. Czy ktoś zamawiał kiedyś z tej cukierni http://e-torty.pl/ ? Możecie ewentualnie doradzić ???

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [22374868]
[18.04.2017] 20:08
kama01912
Ja tam zawsze wszystkie torty robię sama - mega frajda lubie wymyślac i komponowac rózne smaki. A rodzinka szczęśliwa, bo dostaje zawsze coś nowego plus zrobione własnoręcznie -od serducha.

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [22712520]
[19.04.2017] 22:31
makao98
Też zdecydowanie wolę piec sama Uwielbiam przygotowywać wszelakie torty czy ciasta. Tort z reguły dekoruję bitą śmietaną moja rodzinka wprost ją uwielbia. Wybór pada zawsze na śmietankę Delikwww.sklep.rotr.pl/smietanka bo sie najlepiej ubija

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [22713694]
[20.04.2017] 08:53
renatka_sperming
Najlepsza śmietanka jest z móżinskiego dystrybutora!

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [22713904]
[18.08.2017] 14:24
babeczka123
Ja tam zamówiłabym tort od jakiejś sprawdzonej cukierni. Masz pewność, że wszystko będzie wyglądało wtedy tak jak powinno Ja już od lat zamawiam ciasta i torty na jakieś uroczystości od mojej ukochanej cukierni: http://brzeczek.com.pl wszystkim gorąco polecam!

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [22789821]
[18.08.2017] 15:56
co ty nie powiesz?
Sprawdzonej przez ciebie, pracowniku cukierni?

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [22789838]
[19.08.2017] 22:05
co ty nie powiesz płatny trolu
co ty nie powiesz? (17.08.2017.18 15:56):
Sprawdzonej przez ciebie, pracowniku cukierni?

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [22790546]
[22.08.2017] 14:08
angielskadama
Trzeba pamiętać, że takie torty szybko się psują. Muszą być odpowiednio przechowywane.

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [22792204]
[22.08.2017] 15:34
A tam
Goście wszystko wpieprzą. Nic nie zostanie.

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [22792244]

 » Odpowiedz na ten temat