o2.pl forum.o2.pl
poczta.o2.pl
E-mail 20GB
Pudelek.pl - plotki, zdjęcia, sensacje
Pudelek
Wrzuta.pl - video, muzyka, mp3
Wideo+mp3
Login: @o2.pl Hasło:
  Strona główna» forum Kuchnia
 » Odpowiedz na ten temat

Przepisy na grilla

    1 2 3
[28.04.2009] 09:55
lasuch
Wrzucajcie co lubicie robić, gdy robicie grilla. Wszelkie mięso, warzywa, ryby.
ja dziś zaczynam od masła czosnkowego czyli jak szybko i po domowemu zrobić masło ziołowo - czosnkowe.

http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/przekas ki/maselko_ziolowe

Czas przygotowania: 15 minut
Kaloryczność: 150 kcal
Ilość porcji: 12
Składniki

* 25 dag miękkiego masła
* sól
* pieprz
* łyżeczka soku z cytryny
* pęczek mieszanych posiekanych świeżych ziół (natka pietruszki, tymianek, estragon, koperek)
* 2 ząbki czosnku

Etapy przygotowania

Masło rozetrzeć z solą i pieprzem na gładką masę, połączyć z ziołami i sokiem z cytryny. Czosnek obrać, posiekać, dokładnie wymieszać z masłem.

Uformować osełkę, zawinąć w folię aluminiową, schłodzić w lodówce. Kroić w grubsze plastry. Doskonałe do grillowanego mięsa, ryb warzyw i pieczywa.

smacznego

   (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane.
[29.04.2009] 09:45
lasuch
Cykl przepisy na grilla trwa a dziś polecam deser z grilla. na samą myśl ślinka cieknie

Gruszki z miodem
http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/desery/ gruszki_z_miodem

Czas przygotowania: 15 minut
Kaloryczność: 150 kcal
Ilość porcji: 4
Składniki

* 2 łyżki masła
* 4 gruszki
* 8 łyżeczek płynnego miodu

Etapy przygotowania

Połowę masła stopić. Gruszki umyć, osuszyć, przekroić na pół i po usunięciu gniazd nasiennych zanurzać w maśle i kłaść na ruszcie. Po 5 minutach odwrócić.

W miejsce po gnieździe nasiennym wlać łyżeczkę miodu i włożyć trochę masła z pozostałej połowy. Piec, aż miód i masło się rozpuszczą.

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [14788849]
[04.05.2009] 10:15
lasuch
a może coś lekkiego dzisiaj?
Pomidory faszerowane na grilla z farszem z jajek, czosnku, boczku itp..
http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/przekas ki/pomidory_z_jajkiem

Czas przygotowania: 25 minut
Kaloryczność: 250 kcal
Ilość porcji: 4
Składniki

* 4 duże pomidory
* 2 ząbki czosnku
* 10 dag wędzonego boczku
* bazylia
* oregano
* tymianek
* sól
* pieprz
* 4 jajka przepiórcze
* 10 dag żółtego sera (np. gouda)
* łyżka oleju

Etapy przygotowania

Pomidory umyć i osuszyć. Ostrym nożem odkroić wierzchy. Wydrążyć miąższ. Czosnek obrać, drobno posiekać. Boczek pokroić bardzo drobno i podsmażyć na patelni, dodać posiekany miąższ z pomidorów i czosnek. Przyprawić bazylia, oregano, tymiankiem solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.

Pomidory napełnić farszem do 3/4 wysokości, na wierzch każdego wbić jajko, posypać drobno startym serem. Pomidory – każdy osobno – ułożyć na wysmarowanej olejem folii aluminiowej i podnieść brzegi, aby utworzyły rodzaj miseczki. Piec na ruszcie około 20 minut.

smacznego

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [14814595]
[05.05.2009] 10:05
lasuch
Dzisiaj żeberka z grilla.
http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/miesa/z eberka_slodko_kwasne
Słodko kwaśne, pyszne. no i oczywiście łatwe w przygotowaniu.
smacznego

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [14820327]
[07.05.2009] 10:00
lasuch
a może dzisiaj szaszłyki? pyszne, chyba zdrowe
Grillowane szaszłyki
http://www.mojegotowanie.pl/grill/grillowane _szaszlyki

wieprzowina, papryka, cebula do tego marynata z czosnkiem i voila! gotowe!
już nie mogę się doczekać weekendu, aż je zmajstruję
smacznego

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [14833254]
[25.06.2017] 00:29
[08.05.2009] 10:05
lasuch
Piątek, więc jutro grillujemy. Jezu, jak się cieszę...
a moze rybka na grilla?
http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/ryby/ps trag_w_otulinie_z_boczku
Pstrąg z boczkiem.
pyszne i zdrowe.
smacznego

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [14839331]
[11.05.2009] 11:40
lasuch
Weekend, weekend i po weekendzie.. mam nadzieję, ze grilowaliście, ja i owszem ech ta karkóweczka... Dziś kolejne przepisy z cyklu grll:

Szaszłyki owocowe
http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/desery/ szaszlyki_owocowe
Czas przygotowania: 25 minut
Kaloryczność: 145 kcal
Ilość porcji: 4
Składniki

* po 2 banany, pomarańcze
* kiść białych lub czerwonych winogron
* 2 łyżki oleju z winogron
* ZALEWA:
* 4 łyżki miodu
* 3 łyżki amaretto
* 2 krople esencji waniliowej
* sok z cytryny

Etapy przygotowania

Owoce umyć, osuszyć, obrać, podzielić na mniejsze części. Składniki zalewy zmiksować, zalać owoce, odstawić na 15 minut.

Owoce nadziewać przemiennie na zwilżoną szpadkę, zawinąć w folię wysmarowaną tłuszczem. Opiekać na wysokim poziomie grilla 10 minut. smacznego

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [14855810]
[13.05.2009] 10:16
lasuch
Kolejne przepisy z cyklu przepisy na grilla i niespodzianka. Ananas z grilla! Przyznam szczerze, że nigdy nic takiego nie jadłem, więc w weekend muszę wypróbować. Ktoś jadł coś podobnego?

Pikantny ananas
http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/przekas ki/pikantny_ananas

Czas przygotowania: 35 minut
Czas grillowania: 3 minut
Kaloryczność: 165 kcal
Ilość porcji: 6
Składniki

* świeży ananas
* 2 papryczki chili
* 2 limonki
* łyżka nasion kolendry
* łyżka miodu
* 2 łyżki posiekanej świeżej mięty
* 2 łyżki oleju sezamowego
* Przyprawa grill pikantny PRYMAT

Etapy przygotowania

Ananas pokroić w ćwiartki, wyciąć rdzeń, owoc oczyścić. Papryczki chili przepołowić, wyjąć gniazda nasienne, pokroić w paseczki.

Wycisnąć sok z jednej limonki, drugą pokroić w plasterki. Kolendrę rozgnieść, połączyć z chili, miętą, olejem sezamowym, miodem i sokiem z limonki, wymieszać.

Kawałki ananasa i plasterki limonki nadziać na zwilżone drewniane szpilki, skropić marynatą, odstawić na 30 minut. Ułożyć na grillu, oprószyć przyprawą grill pikantny. Piec po 2 minuty z każdej strony.

smacznego

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [14868892]
[15.05.2009] 10:14
lasuch
Jutro już weekend, więc cała Polska grilluje. Przepisy na grilla kontynuujemy i dziś szaszłyki z grilla:

Szaszłyki wieprzowe z ananasem
http://www.mojegotowanie.pl/grill/szaszlyki_ wieprzowe_z_ananasem

Czas przygotowania: 20 minut
Czas grillowania: 15 minut
Kaloryczność: 325 kcal
Ilość porcji: 4
Składniki

* 40 dag schabu lub polędwiczek wieprzowych
* po strąku czerwonej i zielonej papryki
* 15 dag plastrów ananasa
* 25 dag szalotek
* 25 dag pomidorków koktajlowych
* 20 dag plastrów bekonu lub boczku wędzonego
* szalotka
* po łyżeczce słodkiej papryki, łagodnej pasty curry i świeżo startego imbiru
* 2 ząbki czosnku
* sok z cytryny
* 2 łyżki oliwy
* 4 łyżki masła orzechowego
* 3 łyżki mango chutney
* łyżeczka łagodnej pasty curry
* 2 łyżki oliwy

Etapy przygotowania

Szaszłyki: mięso pokroić na kawałki na jeden kęs. Papryki umyć, usunąć pestki. Plastry ananasa i oczyszczone papryki pokroić na takie same kawałki jak mięso. Szalotki obrać, przekroić na pół. Pomidorki umyć. Plastry bekonu zwinąć w ruloniki.

Marynata: szalotkę i czosnek obrać i drobno posiekać. Wymieszać z pozostałymi składnikami marynaty. Mieszanką zalać kawałki mięsa i marynować 3 godziny, od czasu do czasu przekręcając.

Kawałki mięsa, ananasa, papryki, ruloniki bekonu, połówki szalotek i pomidorki nadziewać na przemian na patyczki i grillować 10–15 minut.
Dip: masło orzechowe wymieszać z chutneyem, oliwą i pastą curry. Podawać z szaszłykami. smacznego

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [14880128]
[15.05.2009] 11:15
kreda15
ja polecę łososia z grilla, niby taki prosty przepis ale normalnie smakuje bosko http://www.pulpecik.pl/przepisy/aid/1997/Los os_z_Grilla.html

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [14880372]
[15.05.2009] 11:18
kreda15
a tak przy okazji czy ktos ma przepis na sliwki z grilla w chilli i w boczku??

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [14880390]
[28.05.2009] 22:51
kapitan22.22
Tak przy okazji tematu tylko zapytam co uważacie o takim elektrycznym grillu: http://www.electro.pl/produkt-OPTI_Grill_GR_ 6102_T_2B_NOTATNIK_magnetyczny_GRATIS-75412 ,555.html
Czy taki grill zastąpi węgiel i dym?
A poza tym przepis na pyszny deser z grilla:
nacinamy do połowy banany i wkładamy w nie kawałki mlecznej czekolady, kładziemy na grillu. Smacznego!

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [14957797]
[02.06.2009] 10:18
lasuch
nei wiem nic o takim grillu, ale ostatnio 2x jadlem mięso z takiego grilla elektrycznego i było gites. na balkonie, bez dymu, na luzie.spoko.

Pogoda nie nastraja do grillowania, jednak nie ma co się dołować, kiedyś w końcu wyjdzie słońce!

A gdy wyjdzie to poniżej przepis idealny na grilla. Wprawdze tam jest opisane pieczenie ale co za problem zamienić na grillowanie?

Pałki w winie
http://www.mojegotowanie.pl/grill/palki_w_wi nie
Czas przygotowania: 60 minut
Czas pieczenia: 40 minut
Kaloryczność: 400 kcal
Ilość porcji: 4
Składniki

* 8–10 pałek kurzych
* 2–3 ząbki czosnku
* szklanka białego wytrawnego wina
* łyżka drobno posiekanej natki
* przyprawa do drobiu
* 2–3 łyżki oleju

Etapy przygotowania

Pałki ułożyć w misce. Dodać posiekany czosnek, wino, natkę, przyprawę do drobiu oraz olej. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Przykryć szczelnie folią, chłodzić w lodówce przez 2–3 godziny.

Zamarynowane pałki kurze ułożyć na blasze wyłożonej folią aluminiową. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 C przez 30–40 minut. Na koniec pałki odwrócić na drugą stronę i przyrumienić. smacznego

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [14983389]
[05.06.2009] 10:09
lasuch
Przepisy kulinarne na grilla są bardzo popularne, więc dzisiaj masło czosnkowe, bez którego porządny grill się nie obejdzie. Chleb zgrillowany i posmarowany takim masłem... mhm.. pycha a jutro sobota i będzie można wypróbować.

Masełko gremolata
http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/przekas ki/maselko_gremolata
Czas przygotowania: 15 minut
Kaloryczność: 150 kcal
Ilość porcji: 12
Składniki

* 25 dag miękkiego masła
* sól
* pieprz
* otarta skórka z cytryny
* ząbek czosnku
* 4 łyżki posiekanej natki

Etapy przygotowania

Masło rozetrzeć z solą i pieprzem. Czosnek obrać, drobno posiekać. Masło połączyć z natką, otartą skórką z cytryny i czosnkiem. Uformować osełkę, zawinąć w folię aluminiową. Oziębić w lodówce. Pasuje do grillowanych ryb i jagnięciny. smacznego

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [15001996]
[07.06.2009] 11:52
ania123524

[nie mam nic do powiedzenia]

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [15013699]
[10.06.2009] 10:05
lasuch
Przed nami kolejny długi weekend, więc przepisy kulinarne na grilla będą bardzo popularne, stad dzisiaj pyszny przepis: ryba z grilla:

Pstrąg z czosnkiem
http://www.mojegotowanie.pl/grill/pstrag_z_c zosnkiem
Czas przygotowania: 40 minut
Kaloryczność: 280 kcal
Ilość porcji: 4
Składniki

* 4 pstrągi (po ok. 30 dag)
* 2 łyżki masła
* 2 ząbki czosnku
* Przyprawa do ryb
* łyżka zielonego pieprzu
* łyżeczka posiekanej mięty
* cytryna

Etapy przygotowania

Pstrągi oczyścić (jeśli trzeba, wypatroszyć), dokładnie umyć, osuszyć, natrzeć przyprawą do ryb.

Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, dodać do mięty i ziaren zielonego pieprzu, wymieszać z miękkim masłem.

Ryby posmarować wewnątrz i na zewnątrz masłem czosnkowym. Ułożyć w koszyczkach do grillowania ryb, piec po 7-10 minut z każdej strony. Cytryny pokroić w krążki, upiec z obu stron na grillu, podawać do pstrągów.

smacznego

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [15030585]
[10.06.2009] 11:00
kucharzyk158
No to ja też polecam coś pysznego
http://ugotuj.pl/baklazany-z-bazylia-i-mozza rella

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [15030771]
[26.06.2009] 13:05
malinka90
Fajne przepisy i mysle ze skorzytam ale na razie jestem w trakcie zakupu grilla.Ale mam juz cos na oku
http://www.za10groszy.pl/auction/grill_elekt ryczny_philips_hd4419_123986412.html

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [15119040]
[10.07.2009] 10:52
lasuch
Grill z rybami to dobra rzecz, dziś łosoś z grilla:

Łosoś pieczony w folii
http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/ryby/lo sos_pieczony_w_folii
Czas przygotowania: 40 minut
Czas pieczenia: 35 minut
Kaloryczność: 170 kcal
Ilość porcji: 8
Składniki

* duży filet z łososia norweskiego (około 1,5 kg bez skóry i ości
* sól
* pieprz
* szklanka zmielonych okruchów z kromki chleba i 1/4 szklanki orzechów laskowych
* łyżka oleju roślinnego
* 12 pomidorków koktajlowych
* główka czosnku
* cytryna
* 2 gałązki rozmarynu
* 2 łyżki oliwy Etapy przygotowania

Łososia oprószyć solą i pieprzem. Filet ułożyć na dużym kawałku folii aluminiowej. Wierzch ryby posmarować mieszaniną z okruchów chleba i orzechów laskowych zmieszanych z olejem.

Obok ryby ułożyć pomidorki, nieobraną, przekrojoną w poprzek główkę czosnku, rozmaryn i cytrynę pokrojoną w ósemki. Oprószyć grubą solą i skropić oliwą. Wysoko nad rybą zamknąć folię. Widelcem zrobić w niej kilka dziurek.

Ułożyć pakunek na rozgrzanym ruszcie. Piec 30–35 min, aż łosoś będzie średnio wypieczony, lub chwilkę dłużej. smacznego

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [15181537]
[31.07.2009] 22:40
grillman
Na szczęście grillować może każdy i ten, co się na tym zna, i ten co zupełnie nie ma o tym pojęcia..., kiedyś wydawało mi się, że wystarczy odpowiedni szybko przewracać kiełbachę lub karkówkę, żeby wszyscy byli zadowoleni. Czasami wystarczy, ale, żeby poczuć prawdziwy smak grillowanego żarcia, to radzę przeczesać witryny z przepisami wprost na grill. Grillowane warzywa, owoce (na przykład banany), mięso czy rybki - mniam. Inspiracje czerpię ostatnio stąd http://www.inspirander.pl/gotowanie/dania-z- grilla i "grane" były przepyszne tościki...

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [15275833]
[29.04.2013] 09:07
patrycja sowa
Mój mąż strasznie lubi wołowinę i jadłby ją na okrągło. Już zrobiliśmy zapas steków siekanych BOS na długi weekend majowy. Będziemy grillować, mam nadzieję, że pogoda dopisze.

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [20448200]
[29.04.2013] 21:07
makówka123
uwielbiam szaszłyki w stylu greckim! palce lizać! już czekam na weekend majowy i do dzieła! http://wrzacakuchnia.pl/przepisy/przystawki/ szaszlyki-w-stylu-greckim/

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [20449677]
[30.04.2013] 09:01
mama chłopców
patrycja sowa (13.04.29 09:07):
Mój mąż strasznie lubi wołowinę i jadłby ją na okrągło. Już zrobiliśmy zapas steków siekanych BOS na długi weekend majowy. Będziemy grillować, mam nadzieję, że pogoda dopisze.

smaczne? gdzie kupiliście?

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [20450544]
[30.04.2013] 09:58
dorotus
mama chłopców (13.04.30 09:01):
patrycja sowa (13.04.29 09:07):
Mój mąż strasznie lubi wołowinę i jadłby ją na okrągło. Już zrobiliśmy zapas steków siekanych BOS na długi weekend majowy. Będziemy grillować, mam nadzieję, że pogoda dopisze.

smaczne? gdzie kupiliście?

Robiłam i mi smakowały, a kupiłam je w Intermarche. Tutaj masz listę miejsc, gdzie możesz je kupić: https://www.facebook.com/stekozercy/app_4180 81948283102
Pozdrawiam

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [20450637]
[06.05.2013] 02:20
oki456
Mam taką tezę: nie da się zrobić dobrego deseru z grila. Jadłam w Villa Nuova na Wilanowie owoce z pieca, ale nigdy nie pomyślałabym o owocach z grila. To trochę zbyt oryginalny pomysł?

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [20465311]
[06.05.2013] 14:46
quatroquatro  quatroquatro@tlen.pl
Osoby, które stosują do grillowania oliwę powinny pamiętać, że oliwa ma niską temperaturę dymienia. Lepiej używać oleju rzepakowego, który lepiej znosi wysokie temperatury.

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [20466199]
[15.05.2013] 11:34
Żabażaba
Super przepisy Z pewnością kilka wykorzystam, lubię takie sprawdzone rzeczy, bo sama niezbyt lubię eksperymentować z potrawami Chociaż ostatnio organizowałam grilla i znajoma przyniosła konfiturę z czerwonej cebuli z winem i miodem. Jedliście coś takiego? Jeśli nie to polecam, świetnie komponuje się z potrawami z grilla, po prostu niebo w gębie. Od razu ją wypytałam, gdzie dostać coś takiego, bo w sklepach nic takiego nie widziałam i faktycznie, ona zamawiała to przez internet. Jeśli ktoś byłby zainteresowany to było na tej stronie http://www.kolekcjasmakow.com/ ja już sobie zamówiłam zapasik, na sezon grillowy z pewnością się przyda

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [20487601]
[18.05.2013] 08:55
innkkka
Mój przepis jest prostego i smacznego grilla: stekburgery BOS + warzywa z grila = pycha

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [20494178]
[22.05.2013] 11:30
MarysiaK
ŻabaŻaba ja też niedawno odkryłam tę konfiturę z czerwonej cebuli od kolekcjismakow.com! potwierdzam, że jest super, do grilla wręcz idealna fajnie, że coraz więcej osób o tym mówi, w końcu cpojawiło się coś nowego na grilla

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [20502691]
[27.05.2013] 16:07
Magnolia34
Rzeczywiście słyszę coraz więcej o tym ABC Kuchni, wyczytałam to na kilku forach i uznałam, że spróbuję w sumie za cały zestaw ich produktów zapłaciłam tylko 30-kilka zł, więc nie ryzykuję dużo, ale jestem ciekawa czy te wszystkie pozytywne opinie się sprawdzą. Oby, bo już się trochę nastawiłam na to, że to będą pyszności

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [20514071]
[04.06.2013] 11:01
kawka--
Serio to takie dobre? mnie się nigdy nie chce przygotowywać takich rzeczy, a i talentu za dużego nie mam lubię jednak ciekawe potrawy i przekąski, możliwie jak najbardziej zdrowe, bez żadnych sztucznych dodatków. Weszłam na tę stronę i te pasztety i inne prezentują się całkiem ok, może też zamówię skoro tak chwalicie.

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [20530591]

    1 2 3
 » Odpowiedz na ten temat