o2.pl forum.o2.pl
poczta.o2.pl
E-mail 20GB
Pudelek.pl - plotki, zdjęcia, sensacje
Pudelek
Wrzuta.pl - video, muzyka, mp3
Wideo+mp3
Login: @o2.pl Hasło:
  Strona główna» forum Kuchnia
 » Odpowiedz na ten temat

Grzyby - przepisy, KOZIA BRODA.

[11.09.2008] 23:22
beatqa88
Szukam dobrego przepisu aby przyżadzić grzyb zwany potocznie kozią brodą. Wiele osób chwali sobiejego walory smakowe. A skoro sezon grzybowy w pełni chciałabym zaskoczyć moich gości czymś orginalnym i smacznym.
Może ktoś z was zna dobry przepis i pomoże??

   (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane.
[21.09.2008] 19:14
ohis
Ten grzyb jest pod ochroną. Przepisu nie będzie

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [13496948]
[25.11.2008] 12:57
Laura1984
najpierw może ogol brode co haha
http://www.handsomemen.pl/Tag ,Broda.html

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [13891105]
[12.09.2010] 19:16
mralicious
Jest pod ochroną i ja też o tym nie wiedziałam ale zerwałam go i teraz chciałabym coś z nim zrobić bo szkoda go wyrzucić szukam jakiegoś przepisu i nic..

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [17165735]
[14.09.2010] 21:45
krz...
właśnie szukam jakiegoś przepisu na tego grzybka. jak każdy zainteresowany zauważył, szmaciak rośnie zwykle przy pniakach starych dorodnych sosen, rośnie tam dopóki lasy państwowe nie wytną tego lasu. to o jakiej ochronie mowa? Tak właśnie prowadzi się ciemny lud przez las niczyj.

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [17174641]
[21.11.2014] 09:22
[19.09.2010] 21:10
Mirwetta
Task (10.09.19 14:40):
tego grzyba w Polsce nie wolno przyrządzać!!!! bo jest pod ścisłą ochroną
wstyd!
za grzyba i za przyżądzanie
takiz Ciebie mądrala? wstyd! żeby "przyrządzać" pisać z błędem!

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [17194372]
[04.10.2010] 19:09
Kales
Dobrze jest usmażyć zaraz po zebraniu na masełku jest pyszny
albo zasuszyć i zetrzeć na proszek, dodać do sosu rewelacja
pozdrawiam

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [17252400]
[07.08.2011] 17:43
Cris
Wyczyścić ,obgotować,i do zupki ,pycha lub jak kurki usmażyć w jajecznicy.

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [18679575]
[20.09.2011] 11:23
ogoliłem brode
najpierw płuczemy potem do gara z wodą+stołowa łyżka soli
gotujemy 40 min. następnie podsmażamy na płytkim oleju (lub maśle ale wolę na oleju) dodając rozbełtane i posolone jajko na "bródkę" wielkości pieści jedno jajo będzie ok. smacznego!!! ja tak lubię najbardziej

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [18822365]
[25.09.2011] 20:59
Bart
grzyba myjemy podsmażamy na maśle po kilku minutach posypujemy mąka mieszamy i zalewamy słodką śmietanką 30% ja dodaje do smaku sól i pieprz

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [18841340]
[27.09.2011] 16:41
stary foka grzybiarz
ugotować i wylać wodę i znowu ugotować w czystej wodzie i tak 4-5 razy jak sucho, a 5-6 jak moro! płukanie przed gotowaniem w zimnej wodzie z solą oddzieli śmiecie

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [18847554]
[02.10.2011] 09:50
piterek
Potwierdzam, najsmaczniejszy jest gdy podsmażymy na małym ogniu na masełku tak 5min i wbijemy jajko, szczypta soli. I danie przepyszne. Pozdrawiam.

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [18863682]
[28.09.2013] 16:03
pontoniusz
zapytac stasia ś

   (Odpowiedz cytując)    (Link do tej wypowiedzi)    (Zgłoś do usunięcia)
IP i czas połączenia logowane. [20768256]

 » Odpowiedz na ten temat