|
|
|
[09.01] 08:05 |
|
manolo11
|
Witam
Czy ma ktoś wiedzę na temat zmiany systemu Vista wersja amerykańska na Windows XP PL w TOSHIBA SATELITE L40-14H. Sprze został przywieziony z USA. Czy nie bedzie problemu ze sterownikami do tego lapka?
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
[09.01] 13:29 |
|
lajosz
|
W przypadku tego konkretnego modelu to nie wiem, ale chwilę trwało, zanim znalazłem stery pod XP do laptopa:
TOSHIBA Satellite A215 S4747
Też przywiezionego ze stanów i też z mułowatą Vistą.
Musiałem zainstalowć XP, bo praca z Vistą to mordęga.
Warto szukać sterów, bo komp po zainstalowaniu XP bryka aż miło.
|
|
|
|
|
[12.01] 22:22 |
|
Lukasz M
|
Siema ja sprowadzilem sobie A215-S4807 i widze ze sobie poradziles z cholerna Vista? Mozesz mi jakos pomoc bo nie radze sobie jak mozesz to napisz do mnie: asik_star@o2.pl
z gory dzieki
|
|
|
|
[14.01] 09:01 |
|
joda
|
Sterowniki powinny być na stronie Toshiby. Ale jak szukałem do Acera 5204 to okazało sie że stery muszą byc od 5200 i nie są w pakiecie a trzeba je ściągać pojedyńczo, spakowane rarem. W kazdym razie jest na XP w tej chwili. Jest jeszcze jedna sprawa w tych laptopach znajduje sie ukryta partycja na której jest kopia wszystkiego co potrzebne pod Vistę.
Chciałbym ale niestety nie wiem wszystkiego !
|
|
|
|
|
[14.01] 20:06 |
|
Lukasz M
|
Tak jest ukryta pierwsze slysze....
A na stronie Toshiby nie ma pod XP sterownikow znaczy sa az 6 i to jakies zabaweczki od lapka a nic konkretnego
|
|
|
|
|
[09.02] 23:19 |
|
[16.01] 12:20 |
|
[16.01] 12:25 |
|
joda
|
Wybierz
1. Komputery przenośne
2 Satellite
3 Satellite L
4 Satellite L40
5. Windows XP
6 Driver Package
I teraz na dole naciśnij Wyszukaj
z taką czerwoną strzałeczką !
Chciałbym ale niestety nie wiem wszystkiego !
|
|
|
|
|
[30.01] 16:43 |
|
Serwis Toshiba
|
Pan "Joda" powinien zjechać gołą pupą po nieheblowanej desce, centralnie do wiadra z jodyną za herezje.
Wprowadza ludzi w błąd. Toshiba nie podaje tego sterownika do żadnego modelu z serii L40. Tym samym wymusza wręcz na użytkownikach oddanie swojego sprzętu do serwisu celem własnych korzyści materialnych za usługę czyli zainstalowanie Windowsa XP.
|
|
|
|
|
[30.01] 17:03 |
|
noname-x
|
Joda podał bardzo dokładną i kompletną solucję zrobił to perfekcyjnie i jeśli coś nie działa to nie jest to wina Jody. Nie mam Toshiby i raczej mnie to cieszy ale z ciekawości zajrzałem na stronę podaną przez Jodę i stery tam są.
jeśli cokolwiek nie działa to po nie heblowanej desce można spuścić autoryzowanych Serwisantów Toshiby
|
|
|
|
|
[30.01] 21:57 |
|
piooooo
|
|
lajosz (08.01.09 13:29):
W przypadku tego konkretnego modelu to nie wiem, ale chwilę trwało, zanim znalazłem stery pod XP do laptopa:
Witam, mam dokładnie taką samą wersję lapka i też ze stanów. Co za zbieg okoliczności, że również chciałbym przerzucić sie na xp. Szukałem sterów wszędzie ale z mizernym skutkiem. Może mógłbyś pomóc? Z góry dzięki. Jeśli tak to mój mail: p.kalwa@gmail.com
|
|
|
|
|
[30.01] 23:19 |
|
lajosz
|
[nie mam nic do powiedzenia]
|
|
|
|
|
[30.01] 23:41 |
|
lajosz
|
piooooo Mail ze sterami poszedł do Ciebie.
Waży 50MB.
|
|
|
|
|
[31.01] 07:48 |
|
chmampion
|
hej mam ten sam problem zmieniłem vista na xp i nie mogę znaleśc sterowników kto mi może pomóc to piać na krzysiek2707@o2.pl
|
|
|
|
|
[31.01] 11:33 |
|
Lukasz M
|
A moze ktos bedzie mial stery pod toshiba satellite_A215-S4807
bo w sumie duzo sie nie rozni od modelu 4747 ale....
bede wdzieczny pozdrawiam
|
|
|
|
[31.01] 12:01 |
|
joda
|
"Serwis Toshiba" człowieku nie wprowadzaj ludzi w błąd !!! Może i jesteś servisem ale od desek nieheblowanych. Tym czasem oświadczam że jeśli ktoś nie potrafi wybrać swojego modelu mimo tego że dokładnie napisałem krok po kroku jak to zrobić no to wybaczcie ale chyba musicie skorzystać z servisu. Ponieważ prściej już się nie da !!!!!
|
|
|
|
|
[31.01] 12:39 |
|
|
[31.01] 13:09 |
|
a ty jesteś serwis od desek WC
|
|
joda (08.01.31 12:01):
"Serwis Toshiba" człowieku nie wprowadzaj ludzi w błąd !!! Może i jesteś servisem ale od desek nieheblowanych. Tym czasem oświadczam że jeśli ktoś nie potrafi wybrać swojego modelu mimo tego że dokładnie napisałem krok po kroku jak to zrobić no to wybaczcie ale chyba musicie skorzystać z servisu. Ponieważ prściej już się nie da !!!!!
|
|
|
|
[31.01] 13:48 |
|
joda
|
Musisz 50 MB podzielić po 10MB w rarze wtedy przejdzie. Skrzynka ma 10MB pojemności. Koleś rozpakowuje i ok.
|
|
|
|
|
[31.01] 21:51 |
|
piooooo
|
Wielkie dzięki lajosz .
|
|
|
|
|
[01.02] 17:30 |
|
piooooo
|
lajosz, niestety nie działają mi stery, które podałeś. Podczas istalacji serów ati wyskakuje błąd. Rozpakowuje się ładnie, ale po rozpakowaniu, gdy ma zacząć się instalacja wyskakuje błąd i przerywa instalację. Jest tam napisane, że albo mam niepoprawny system operacyjny albo coś jest z hardware. Robiłem to na XP Pro SP2.
|
|
|
|
|
[01.02] 19:09 |
|
lajosz
|
piooooo w paczce ze sterami jest strona offline na której jest wyjaśnione co i jak należy instalować.
Ja zastosowałem się do tego opisu z tej strony i u mnie wszystko zadziałało od pierwszego razu.
|
|
|
|
|
[01.02] 19:23 |
|
piooooo
|
No ja też się stosowałem do tego opisu i właśnie w tym jest problem. Wyskakuje błąd podczas instalacji sterów od ati. A jak chcę później nagrać pozostałe stery wg instrukcji to nie wyskakuje żadna potrzeba wczytania pliku dll... tylko same błędy niezgodności z systemem windows xp.
|
|
|
|
|
[01.02] 20:43 |
|
największy znawca instalatorów
|
Jeżeli jest problem ze sterownikami lub instalacją Visty na laptopie to są dwie możliwości.
1) Zmienić Vistę na Windowsa XP a najlepiej na system oparty na jądrze Linux
2) Zmienić laptopa na takiego z którym nie będzie problemów z instalacją sterowników pod system Vista lub samą Vistą.
|
|
|
|
|
[01.02] 21:48 |
|
lajosz
|
piooooo no to ja już chyba więcej nie jestem w stanie pomóc.
Jak już wspomniałem, u mnie wszystko poszło dobrze za pierwszym razem i komp działa do tej pory.
Może spróbuj jeszcze raz, tzn. najpierw instalka systemu, a następnie stery, DOKŁADNIE według instrukcji ze strony offline zawartej w paczce ze sterami.
|
|
|
|
|
[02.02] 17:27 |
|
Lukasz M
|
wiem jak kumpel zrobil nie chcialo mu sie szukac i nie mial tez na o czasu poszedl to pierwszego lepszego sklepu komputerowego (w tym przypadku proline) i powiedzial co i jak i mu zainstalowlali windows XP i sciagli stery i nagrali na plytke. Wiec masz jeszcze takie wyjscie. Ja sie chyba skusze na Viste Ultimate x64. Jak zainstaluje a bedzie to jakos po weekendzie to napisze jak wrazenia
Pozdrawiam
|
|
|
|
[11.02] 18:08 |
szypekwsp
szypekwsp@tlen.pl |
Ja też chciałbym aby ktoś przesłał mi sterowniki na e-maila do Satellite A-200 1-AX PSAE6E.
Zwłaszcza zależy mi na update BIOS'a bo nie mogę go ściagnąć ze strony producenta, ani znaleźć na żadnej innej stronce...
|
|
|
|
|
[16.02] 12:40 |
|
Dj White-Man
|
|
lajosz (08.01.09 13:29):
witam czy mógłbyś odezwać sie do mnie na maila szefo333@interia.pl również potrzebuje sterowników do a 215 pozdrawiam
|
|
|
|
|
[16.02] 14:48 |
|
kostekmistrz
|
witajcie ja szukam sterów pod Toshiba satellite A215-S4807. jeżeli ktoś wie skąd pobrać to piszcie na gg 3646433 albo dajcie na maila kostekmistrz@poczta.fm z góry dzięki
|
|
|
|
|
[16.02] 14:53 |
|
to ja franek
|
|
kostekmistrz (08.02.16 14:48):
witajcie ja szukam sterów pod Toshiba satellite A215-S4807. jeżeli ktoś wie skąd pobrać to piszcie na gg 3646433 albo dajcie na maila kostekmistrz@poczta.fm z góry dzięki
Stery znajdziesz w każdym Yacht Klubie i sklepach żeglarskich
|
|
|
|
|
[17.02] 11:31 |
|
pielu
|
lajosz czy mógłbyś mi też wysłac ten link ze sterownikami to mój mail: menduch@wp.pl
z góry dziekuje i pozdrawiam
|
|
|
|
|
[18.02] 23:04 |
|